Solen börjar sakta gå ner här i Dubai och jag sitter i ett utav världens finaste hotell och tittar ut över havet.. en helt makalös upplevelse och jag måste nypa mig i armen ett flera gånger. Att bo här har alltid varit med på min bucket list... och nu sitter jag här :) En underbar känsla och så mycket tacksamhet. Vi ska stanna här 
 
Innan jag visar er runt på hotellet med bilder vill jag komma med mina bästa tips på vad jag tycker man ska se när man ändå är i Dubai. Varje år vi varit här har vi alltid gjort dessa saker då det alltid är en ny upplevelse, nya människor att möta och nya saker att se. Naturen är trots allt föränderlig! 
 
 
No. 1 Desert Safari
Först upp på listan kommer alltid vara Desert safari då denna tripp är helt fantastisk och alltid sätter speciella spår. Vi bokar alltid med Platinum Heritage vilket ägs utav en i kungafamiljen. Du får åka mitt ut i ingenstans i en öppen Land Rover, se Falcon show, rida kamel (om man vill), äta arabisk mat bestående av mycket grillat men även få prova kamelkött om man inte tidigare gjort det. Till middagen bjuds det på underhållning och efter kan du sitta under stjärnklar himmel och njuta av efterrätt och vattenpipa. 
 
Under tiden som solen går ner över sanddynorna får du lära dig mer om dessa facinerande djur. 
 
 
 
No. 2 Världens högsta byggnad Burj Khalifa 
Detta är också alltid ett stopp när vi besöker Dubai, helt galna höjder och en otrolig utsikt. Biljetterna kostar cirka 200-350 AED/person beroende på om du vill upp till 125e eller 148e vånigen. Det räcker definitivt med 125e om man aldrig varit där innan 😂. Den enda skillnaden är att du kommer upp snabbare och får lite dadlar och arabiskt kaffe innan avfärd. 
Biljetter hittar du enklast här och blir i regel billigare om du köper innan. Rekommenderad tid att åka upp är senast kl. 17.30 så att du får se solnedången som är omkring 18.30 under sommartid. 
 
Fontän-showen som du ser på bilden är varje halvtimme, kring halv och hel. Alltid lika vackert och värt att stanna upp någon minut för att se och lyssna till musiken. 
 
 
No. 3 Sheikh Zayed Mosque 
En av de vackraste moskéerna jag sett och of course med världens största persiska matta. Detta är landets (UAE) största moské och kan rymma upp till 40.000 personer. Moskéns design och konstruering "förenar världen" genom att de använt  material från olika länder i världen. 
 
Att tänka på för att respektera religionen. Som man får du inte ha shorts utan behöver ha långbyxor samt t-shirt. Som kvinna behöver du ha långärmat och en sjal att lätt hänga över huvudet. Du behöver inte dölja allt hår utan det räcker med att du endast har den vilande över halva huvudet. 
 
Världens största (såklart😂) kristallkrona som finns i en Moské. Kristallkronan väger 12 ton. 
 
Om det är något ni undrar så tveka inte att skriva till mig på instagram eller kommentera här! 
Kram så länge, U 😘
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress